Thank you, blue eyes

Fun fact som jag tror att bara en person vet om mig. Jag är beroende av ögondroppar. Och inte vilka ögondroppar som helst. Nej, det ska vara Clear eyes Redness Relief. De gör ögonvitorna vita, tar bort allt rött osv. Men nu håller jag nästan på att bajsa på mig. Jag googlade för att få fram det exakta namnet och det första jag hittar (och dessutom i massor) är hur farligt det är för ögonen…

“Enligt en optiker jag pratade med för ett antal år sedan var det ett vansinne att använda cleareyes eftersom det som händer är(?!) att ögat stänger sina porer och förlorar sin naturliga återfuktning.”

“Använt clear eyes 🙁
hej.. idiot som jag är så har jag använt Clear eyes i mina ögon i 2 månader. De innehåller ämnet Naphazolin som är kärlsammandragande. Detta medlet är föbjudet i sverige men säljs receptfritt i Usa och det är många där tydligen som lider av “rebound hyperemia” efter att ha varit beroende av dessa droppar. Nu har jag inte använt dessa på 1 månad. Men NU märker jag att mina ögon börjar bli röda ! Har även massa synliga blodkärl i ögonvråna.. TRor ni detta kan bero på Clear eyesen?? Läser på forum från USA om detta men de som skriver där har ju använt såna droppar i ett flertal år! Vissa i upp till 10 år! Optikerna där säger ju att det röda kommer att gå bort med tiden. Medans “min” ögonläkare säger att jag har förstört mina ögon 🙁 Vad tror ni jag har för prognos? Har jag förstört mina ögon?”

Detta är bara ett litet utdrag på vad jag har hittat. Herregud, kommer jag bli blind? Få superröda ögon? Den sista människan här ovan hade använt det i 2 månader, jag har använt det dagligen i typ 1 1/2 år.

Oh well, vi får väl se vad som händer. Bestämde mig igår för att sluta med dem (otroligt opassande läge dock, då jag är superförkyld och mer rödögd än någonsin!) så jag får väl helt enkelt ha is i magen och se hur ögonen utvecklar sig. Förhoppningsvis inte till det dödligt röda hållet, det är ju äckligt. Varför fick jag inte veta detta innan? Men som Anna sa, man ska inte tro på allt man läser på internet. Men ändå! Sjukt läskigt!

Nåväl. Inte så mycket att göra åt det nu i alla fall. Och jag blir inte friskare. Inte sjukare heller dock verkar det som, är kvar på samma nivå som jag var på igår. Förutom att det svider i ögonen och jag är supertäppt i näsan. Och jättetrött. Så det blir en tidig kväll för mig ikväll också. Och imorgon ska vi ut och fira Sini. Om jag inte känner mig bättre än nu så kommer jag inte kunna följa med på det heller, och det suger……. ja, ni vet. Det är så vidrigt dålig tajming. Och det känns dessutom som att jag varit konstant sjuk den här vintern. Det började i december och det har liksom inte gått över ordentligt. KAN DET BARA BLI FREAKING VÅR SNART!?

Andra inlägg du kanske gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *