Dags att ändra attityd!

Körlektionen i lördags gick bra. Jag är verkligen mer ringrostig än vad jag trodde, det var faktiskt svårt! Inte att köra på högra sidan i bilen eller på vänster sida på vägen men att köra var svårt. Jag minns det som lätt och faktiskt riktigt kul. Men oavsett så måste jag ta mitt körkort. Men jag kom ju inte upp i några hastigheter direkt. Med tanke på smala och dåliga vägar kom jag upp i 50 som mest. Min körskolelärare bad mig sakta ner hela tiden trots att jag inte körde fort alls. Dessutom var det lite märkligt för läraren satt och messade hela tiden. Kändes lite oproffsigt. Men han kanske litade så pass mycket på mig att han kände att han kunde göra det.

På kvällen i lördags var vi på bio och äntligen fick jag se min efterlängtade Fifty Shades of Grey. Som väntat var den inte lika bra som boken och jag tyckte inte att de lyckats fånga personligheterna i skådespelarna. Men det är ju såklart svårt, alla har ju sina egna personer i huvudet och tänker olika. Det var i alla fall mysigt att gå ut med Jake, vi var på Hardrock innan, åt hamburgare och tog en drink.

Igår mötte jag upp en ny kollega, en norrman som heter Carina, på ett par drinkar. Eller – jag drinkade, hon drack bara cola. Hon hade varit ute dagen innan och var ganska sliten, jag är imponerad över att hon ens orkade vara vaken den tiden vi var ute. Men det var i alla fall jätteroligt! Jag hade egentligen tänkt gå på en tjejfika som en annan ny kollega, Stephanie, rekommenderade men jag hittade ingen information om den så jag kollade med Carina istället. Men nästa söndag ska jag nog gå på tjejfika.

Har ju insett själv att jag har inte investerat någon tid i att faktiskt försöka hitta vänner här. Har bara varit ledsen och besviken för att jag inte har någon. Men hur ska jag kunna hitta vänner om jag inte engagerar mig själv!? Helt omöjligt! Så nu ska jag ta tag i det och gör det allra bästa av min tid här. Saknar att bara ha tjejsnack, att gå ut och ta en drink, fika, shopping. Att gå ut och parta med vänner.

Men det är såklart mitt fel. Jag har haft inställningen redan från att jag flyttade ner hit att jag vill inte umgås med svenskar. Jag har haft en uppfattning om att svenskarna här lever på droger och alkohol och de har ryktet om att vara snofsiga. I början umgicks jag så mycket med malteser att jag bestämde mig för att jag ska umgås med malteser och inte svenskar. Men i och med att tiden har gått har jag glidit ifrån de jag och vi hängde med och undermedvetet har jag nog hängt fast i mitt beslut, trots att jag själv förstått att det inte fungerade för mig. Sedan blev jag nog bara för lat. Nu har det blivit som att det genomsyrar mig. Jag har blivit bitter. Och det är inte en stil som passar mig. Jag är en glad och kvittrande person med mycket humor och stort hjärta.

Nu för tiden tycker jag att jag mest klagar och är negativ. Jag är en person som tar energi, jag ger inte. Och det är hemskt! Det är det sista jag vill. Så dags att ändra det. Omedelbums!

2015-02-13 18.06.072015-02-13 20.16.26 2015-02-14 09.58.51 2015-02-14 14.59.34 2015-02-14 17.42.16 2015-02-15 17.35.57

Andra inlägg du kanske gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *